Sări la conţinut

Cu sau fara agentii imobiliare?

iunie 16, 2012

Daca vorbim de intermediari, intrebarea cea mare este: cu sau fara agentie imobiliara?

Avantajele  si dezavantajele agentiilor imobiliare sunt urmatoarele:

-timpul mai rapid cu care se gaseste imobilul cautat, desi in multe cazuri, tocmai ca se poate pierde vremea pe piste false

– usurinta cu care se rezolva actele

– siguranta fata de mari excrocherii, gen persoane care platesc cu bani falsi, au acte false, sau vizitatori care reprezinta pericol, care evita de la bun inceput sa apeleze la agentii. Insa, aceste agentii nu reprezinta o garantie in fata anumitor smecherii, gen garsoniere-uscatorii, sau tot felul de promisiuni sau informatii fara acoperire, chiar daca agentia are un anumit prestigiu. Totusi, e bine sa apelati doar la agentii cu o anumita vechime si care nu si-au schimbat des adresele sediului; pentru aceasta, ar fi bine sa consultati anunturi mai vechi din mica publicitate.

Important de stiut este faptul ca atunci cand veti incerca sa actionati pe cont propriu, sa dati anunturi ca persoana fizica sau sa contactati persoane care dau anunturi la persoane fizice, veti fi contactat de agentii, chiar daca nu le-ati solicitat serviciile, lucru practicat de toate agentiile, insa sunt cateva, mai ales ales cu cat sunt mai dubioase, adica nu au nici macar o adresa unde sa poata fi vizitate, care practica din greu acest obicei, si care va republica anunturile chiar daca nu v-ati dat acceptul, deturnandu-le practic, si stricand astfel pretul prin faptul ca macar una din cele doua parti semneaza un contract cu ele pentru comision, desi ati fi putut negocia direct; de aceea acestea spammeaza, adica republica anunturile cat mai des, pentru a cadea in plasa lor inainte de a citi anunturile originale. E bine sa va salvati numerele de telefon uitandu-va la cei care dau asemenea anunturi, pentru a nu le raspunde; oricum acestia folosesc cat mai multe numere si adrese de mail. Cei care ati dat de asemenea „agentii”, puteti posta aici numerele de telefon, si in general puteti posta la commenturi orice experienta neplacuta, pentru ca altii sa le evite.

Doriti sa accesati informatii despre diferitele blocuri de garsoniere aflate in Cluj-Napoca? Atunci mergeti in partea de sus-dreapta a paginii, si dati click pe “selecteaza o categorie” ca sa alegeti strada.

One Comment
  1. Apartamente cu 3 sau mai multe camere puteti gasi pe http://www.apartamente3camere.ro . Acolo puteti gasi sau adauga anuntui usor si rapid.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: