Sări la conţinut

Informatii despre blocurile de garsoniere

iunie 16, 2012

Exista mai multe tipuri de blocuri de garsoniere, insa ele se impart in primul rand in blocuri de garsoniere autentice si neautentice.
Garsonierele autentice au fost construite de la bun inceput cu dependinte (baie si bucatarie), iar cele neautentice au fost initial construite fara aceste dependinte, existand o baie comuna la capatul fiecarui coridor.
Garsonierele autentice sunt de confort 1 si confort 2.

Exista 3 modele de garsoniere confort 1
-Confort 1, ce au suprafata intre 23-24 metri patrati, geam patrat de dimensiune medie la bucatarie, si un balcon. Cu exceptia unui bloc de pe Bulevardul Muncii, toate aceste blocuri sunt de 4 etaje.

 

 

 

 

 

 

-Confort marit, ce au suprafata intre 27-30 metri patrati, geam de dimensiune mica in partea superioara la bucatarie si o logie. In majoritatea cazurilor, aceste blocuri sunt de 10 etaje, in cartierele Manastur si Gheorghieni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Confort 1 mare, mai noi ca si perioada de constructie, dar tot din perioada comunista, cu suprafata tot intre 27-30 metri patrati, geam clasic la bucatarie, si in majoritatea cazurilor un balcon, desi exista cateva blocuri cu logie in loc de balcon. Acestea sunt numai blocuri de 4 etaje, si se afla preponderent in cartierele Zorilor si Manastur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La garsonierele cu balcoane, dar mai ales la cele cu logii, deseori suprafata utila le este marita, prin inchiderea balconului.

Exista doar un model de garsoniere confort 2 autentic, ce au suprafata intre 20-22 metri patrati, geam de dimensiune mica in partea superioara la bucatarie, insa nu prezinta balcon sau logie. Acestea sunt doar blocuri de 4 etaje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Garsonierele neautentice sunt de 2 tipuri
-Garsoniere confort 2 neautentic, care sunt foste camere de camin cu suprafata intre 20-22 metri patrati; in majoritatea cazurilor s-au tras tevi de apa si s-au zidit niste asa zise bai, de multe ori fara aerisire; prezenta tevilor de gaz este haotica, in multe astfel de garsoniere existand aragaz cu butelie sau resouri. In nicio astfel de garsoniera nu exista geam la bucatarie sau bucatarie cu pereti proprii tocmai din aceasta cauza.

 

 

 

 

 

 

 

-Garsoniere de confort 3, au suprafata intre 11-13 metri patrati si prezinta aceleasi particularitati ca si garsonierele confort 2 neautentic.

 

 

 

 

 

 

 

Perioadele aproximative de constructie in ordine cronologica sunt: anii 70 pentru blocurile de confort 2 neautentic si confort 3, sfarsitul anilor 70 si inceputul anilor 80 pentru blocurile de confort marit si 1 clasic, si anii 80 pentru blocurile de confort 1 mare.

Doriti sa accesati informatii despre diferitele blocuri de garsoniere aflate in Cluj-Napoca? Atunci mergeti in partea de sus-dreapta a paginii, si dati click pe “selecteaza o categorie” ca sa alegeti strada.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: